Gıda Sektörü Makina-Teçhizat Destek Kredisi

Gıda Sektöründe İmalat yapan küçük ve orta ölçekli işletmelerin makine-teçhizat alarak, üretim ve kalitelerini yükseltilmeleri ve rekabet güçlerini artırmaları amacı ile KOSGEB 125.000 ytl'ye kadar kredi desteği vermektedir.Kredinin toplam vadesi 24 aydır.İlk 12 ay geri ödemesiz 12. ayın sonundan itibaren 3 aylık dönemlerle 4 taksit olarak geri ödemesi yapılmalıdır.


Krediden yararlanmak isteyen İşletmelerin kayıtlı bulundukları KOSGEB Müdürlüklerince, KOBİ BEYANNAMESİ ve YARARLANICI DURUM TESPİT FORMU (YDTF) daha önce güncellenmiş ve onaylanmış ise doğrudan HALKBANKASI, VAKIFLAR BANKASI ve ZİRAAT BANKASI şubelerine başvuruda bulanacaklardır.

Şayet, KOSGEB kayıtlarında bulunmuyorlarsa (KOSGEB’den ilk defa destek alacaklarsa) veya kayıtları güncel değilse, Banka Şubeleri tarafından ilgili KOSGEB Müdürlüklerine yönlendirilecekler veya kendileri öncelikle KOSGEB Müdürlüklerine başvuruda bulunarak KOBİ Beyannamesini ve YDTF’yi doldurduktan veya güncelledikten ve Müdürlüklerimizce onaylandıktan sonra Banka Şubelerine başvuruda bulunacaklardır.

İSTENEN EVRAKLAR
Başvurularda istenen evraklar, KOSGEB Müdürlükleri ve Banka Şubelerince bildirilecektir.

Kredi talebinin KOSGEB ve Bankalar tarafından onaylanmasından sonra aşağıdaki belgeler istenecektir.

1- Bankanın KOBİ’den talep edeceği belgeler;
-Fatura Aslı
-İrsaliye

2- Bankanın, KOSGEB adına KOBİ’den alacağı belgeler;

a) Yerli Mallarda
- Tedarikçi Ticaret Sicil Gazetesi
- Garanti Belgesi
- Kullanma Kılavuzu
- Broşür, Katalog

b) İthal Mallarda
- Gümrük Beyannamesi
- Garanti Belgesi
- Kullanma Kılavuzu
- Broşür, Katalog

c) KOSGEB adına verilecek olan Taahhütname