Kredi Kartı Seçimi

Tüm bankaların sizlere sunduğu birçok kredi kartları var,peki bunlardan size en uygun olanı,ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayabilecek olanın hangisi olduğunu nasıl anlayacaksınız.
İşte! doğru kredi kartını seçebilmeniz için bakmanız gereken en önemli kriterler:

Kartınıza Uygulanan Faiz Oranları:

Kartınızla yaptığınız alışverişleri vaktinde ödeyemediğiniz zamanlarda ya da nakit avans çekme ihtiyacı duyduğunuz durumda bankanız size belli bir miktar faiz uygulayacaktır.Kart seçiminizde bankaların bu faiz oranlarına dikkat etmenizi öneririz.

Kartınızı Nerelerde Kullanabileceğiniz:

Eğer yurtdışına çıkan ve buralar da kredi kartını kullanmak isteyen biriyseniz kartınızın Visa ya da Mastercard gibi tüm dünyada geçerli bir sisteme üye olmasına dikkat etmenizi öneririz.

Kartınızın Anlaşmalı Olduğu Firmalar:

Birçok kredi kartları belli firmalarla anlaşarak yaptığınız alışverişler sonucunda size ekstra puanlar ve hediyeler kazandırabilir.Kartınızı seçerken sıkça alışveriş yaptığınız işyerleriyle anlaşmalı olup olmadığına bakmanız size avantaj sağlayabilir.

Kartınızın Yıllık Ücreti:

Bazı kredi kartlarının yıllık ücretleri diğerlerine oranla daha düşük olabilmekte kartınızı seçerken kredi kartı yıllık ücretlerinede dikkat etmenizi öneririz.

Kartınızın Tipi:

Bankaların çok büyük bir kısmı klasik,gold,platin,şirket kartı gibi alternatifler sunmaktadır.bu kart türlerinden hangisinin size daha fazla hitap ettiğine dikkat etmenizi ve buna göre seçiminizi yapmanızı öneririz.